“Ni är mina vänner, om ni gör vad än jag befaller er.” Joh. 15:14

Jesus är underbar och han är Herre. Jesus är inte en hård Herre, men inte heller mesig. Det underbara med Jesus är att han vandrade här på jorden och visade på ett exempel i livsstil i handling, inte bara i ord. Som du säkert känner till så gav han även sitt liv för oss på korset så vi ska kunna bli försonade med Gud. Så vi kan veta att det Jesus sagt i sitt ord, Jesu befallningar, de kommer från ett kärleksfullt hjärta.

Varenda människa är inbjuden till att bli vän med Jesus. Det börjar med att man öppnar sitt hjärta för honom och då blir man frälst. Med Jesu hjälp så kan man göra allt det som han säger åt oss i sitt ord att göra. Och då visar vi att vi är vänner till Jesus. Han uppfyllde uppdraget att lida, dö och uppstå, för oss. Det var inte lätt, men han gjorde det för vår skull.

På samma sätt kan vi följa Jesu exempel att uppfylla uppdraget som han har för oss. Uppdraget står i Bibeln. Visst kommer det inte alltid att vara lätt, men tillsammans med Jesus så går det. När du står inför ditt kors, precis som Jesus stod inför sitt, så kom ihåg att Jesus har vandrat den vägen före dig. Låt den insikten ge styrka till ditt hjärta, att du har en vän som så älskade dig att han fullbordade uppdraget.

Våra kors kan innebära olika utmaningar vi ställs inför, då vi behöver förneka oss själva och låta Jesus hjälpa oss att göra det han säger i sitt ord, Bibeln. Det kan också vara gånger då du upplever hur den Helige Ande leder dig att göra något specifikt. Kanske du bävar på insidan eller kanske det känns obekvämt. Kom ihåg då att det Gud säger till oss i sitt ord och genom sin Ande, den vill han också hjälpa oss att göra. Men Gud kommer inte att göra det åt oss, eller istället för oss. Låt oss med glädje göra det Jesus befaller oss att göra. Jesus är underbar.

Gud välsigne dig.

/ David Billström