“Ty så älskade Gud världen att han gav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.” Joh. 3:16

Jesus var inte religiöst korrekt. Jesus är sanningen och talar sanning i kärlek. Men, Jesus skulle säkert ändå blivit kallad extrem, exkluderande och odiplomatisk om han vandrade på jorden idag. Allt beroende på vem du frågade. För andra skulle säkert säga om Jesus, att de aldrig mött sådan kärlek, omsorg och kraft hos någon annan, som hos honom. 

Kristen religiös korrekthet har sig själv i centrum, inte andra, och därför stör den aldrig någon och den bedrar så sitt eget hjärtas övertygelser. Men sanningens budbärare sätter sitt rykte på spel och är beredda att bli missförstådda och hatade, när de gör allt bara för att försöka hjälpa. En genuin budbärare av evangelium jobbar för att verkligen hjälpa människor, genuin kärlek är drivkraften. Därför är missförstånd, förakt, fördomar och hat inte ett hinder, för kärleken ser människors värde och att människosjälarnas evighets vistelse står på spel. Den religiösa korrekthetens ytliga image hjälper ingen, för verkligheten handlar om att rädda själar för evigheten. Och i det uppdraget, att rädda människor, så ingår både glädje och sorg, medgångar och motgångar, tårar och jubel och att man får möta både kärlek och hat.

Bibelversen överst i denna artikel är en av de mest kända och citerade verserna från Bibeln. Det var Jesus som sa de orden. Den versen talar både om Guds kärlek, Guds Son, tro, helvetet och himlen. 

Det handlar inte om att vara religiöst korrekt, utan att förmedla frälsningens budskap – att Jesus Kristus, Guds Son, är den enda vägen till Gud. Och eftersom Jesus är den enda vägen, så borde det väl vara angeläget att vi såg till att varje person får höra och förstå evangelium?

Tystnad hjälper inte människor, utan vaggar in dem i en falsk trygghet. Jesus frälser, upprättar och förlåter dem som kommer till honom. Jesus förvandlar och hjälper människor idag. Så, låt oss berätta om Jesus och inte vara inlåsta i någon slags verklighetsfrämmande bubbla (eller kyrka). Priset som Jesus betalat för varje människa genom sin död och uppståndelse, var högre än vad vi kan förstå, men hans kärlek drev honom. Kärlek bevisad genom blod, svett, lidande och död, en helt annan verklighet jämfört med att putsa självupptaget på sin image och söka egen bekvämlighet. Evangelium betyder goda nyheter, så låt oss berätta vad Jesus gjort och vill göra för dem som kommer till honom.

Du som ännu inte blivit försonad med Gud, du kan säga till Jesus idag, att du vill att han försonar dig med Gud. Sätt din tro och förtröstan till Jesus och bekänn honom som din Herre. Idag kan du börja ett nytt liv tillsammans med Jesus. Läs gärna mer i Bibeln, du kan tex börja med Johannes evangelium och lär dig att följa Jesus varje dag.

Gud välsigne dig. 

/ David Billström