“Vi gick alla vilse som får, var och en gick sin egen väg, men all vår skuld lade HERREN på honom.” Jes. 53:6

Människans skuld inför Gud är på det andliga planet. Därför kan vi inte lösa vår skuld inför Gud med mänskliga metoder. Skuld är frukten av synd och syndat har alla människor gjort (Rom. 3:23). 

Skulden är en destruktiv kraft som drar oss djupare in i mörkret och illamåendet. Psykologerna har inte lösningen och att medicinera eller ta till alkohol löser definitivt inte problemet. Ändå tar många till flaskan eller piller för att försöka bedöva skuldens verkningar. Lösningen är att gå till roten med problemet, inte bara försöka plocka bort de dåliga frukterna. Och lämnade åt oss själva så är vi hjälplösa och därför dras så många människor ännu djupare in i mörkret av skuldens destruktiva kraft. Tyvärr förändrar mörkret människor till vad de absolut inte ville göra eller bli. 

Men det finns glada nyheter och ett stort hopp och ljus i mörkret. Gud har ordnat en lösning på skuld problemet. Och det handlar inte om något slags positivt tänkande eller att sopa saker och ting under mattan. Gud går till rotproblemet och erbjuder oss vägen ut.

Jesus, Guds Son, kom hit till jorden för att friköpa oss människor. När Jesus hängde på korset så lades alla människors synder och skuld på honom. Jesus tog vårt straff och dog i vårt ställe. På tredje dagen uppstod Jesus från de döda. Jesu skuldoffer för oss gäller inför Gud och på grund av vad Jesus gjort för oss genom sin död och uppståndelse så kan vi nu på juridisk grund bli frikända. Detta är vad Bibeln kallar evangelium, goda nyheter, och det är Guds kraft till frälsning för varje människa som tror.

När du sätter din tro och förtröstan till Jesus så blir han din Frälsare. Du blir då frikänd inför Gud och Jesus kommer in i ditt hjärta genom den Helige Ande. Du blir löst på insidan och förvandlad. Jesus blir din bäste vän som vill gå med dig och hjälpa dig att vandra på de rätta vägarna. Sätt din tro till Jesus idag och bekänn inför Jesus att du tror och litar på honom. 

Det Jesus gjort för oss är fullt tillräckligt och han är en fast klippa. Idag kan du börja följa och tro på Jesus.

Gud välsigne dig.

/ David Billström