“När han gick utmed Galileiska sjön, såg han Simon och Andreas, hans bror, kasta ut ett nät i sjön, för de var fiskare. Och Jesus sa till dem: Följ mig, och jag ska göra er till människofiskare. Och genast lämnade de sina nät och följde honom.” Mark. 1:16-18

Vi människor, både har följare och följer andra. En del följer politiska förebilder, andra följer förebilder inom till exempel sport eller musik. Du själv kanske har följare, folk som följer dig genom ditt arbete eller i sociala medier och du kanske har egna barn som följer dig. 

Jesus har följare, många följare. Varje människa är kallad att följa honom. Inte utifrån tvång utan fri vilja. Du kanske nyligen har börjat följa någon person på sociala medier. Någon som du tycker berikar dig och du undrar varför du inte hittade den personen tidigare.

När en person får upp ögonen över vem Jesus verkligen är, så skapas en längtan att följa honom. Det finns något underbart och nästan oemotståndligt med Jesus. Han är både stark och mild samtidigt och han är så levande. Jesus är inte initiativlös utan full av kreativitet, men samtidigt så lugn och cool. Jesus är spännande, utmanande och samtidigt förstår han varje människa. Jesus är den som verkligen är en människokännare. Tillsammans med Jesus så finns det alltid hopp och en väg framåt.

Jesu lärjungar följde honom. Och när de följde Jesus så gjorde han dem till människofiskare. De gick ut och fiskade andra människor som i sin tur också började följa Jesus. I mötet med Jesus så sker mirakler och vandringen med Jesus är ett övernaturligt liv. 

Om du inte har blivit en Jesu följare än, så kan du bli det idag genom att säga till Jesus att du vill att han kommer in i ditt hjärta och försonar dig med Gud. Läs sedan mer i Bibeln, du kan börja med Johannes evangelium. Följ och tro på Jesus och vet med dig att han alltid leder dig på rätta vägar. Han älskar dig.

Och du som redan är en Jesu följare, fortsätt att följa honom. Han gör dig till en människofiskare så att det blir ännu fler människor som börjar följa Jesus. 

“Jesus sa till honom: Jag är vägen, sanningen och livet. Ingen kommer till Fadern utom genom mig.” Joh. 14:6

Gud välsigne dig.

/ David Billström