“Varje god gåva och varje fullkomlig gåva är från ovan och kommer ner från ljusets Fader. Hos honom finns ingen förändring eller växling mellan ljus och mörker.” Jak. 1:17

Bibeln talar om strömmar av levande vatten, vinden som blåser, grenarna i vinträdet och rättfärdighetens sol med läkedom under sina vingar. Jesus är Frälsaren, Gud är Fadern och den Helige Ande är Hjälparen. Att vi kan bli frälsta är allt på grund av Guds initiativ och nåd. Gud sände sin Son Jesus att dö och uppstå för oss. Det enda vi kan göra är att vända oss till Gud och sätta vår tro till Jesus och bekänna honom som vår Herre. Då blir vi försonade med Gud.

Att sedan fortsätta vandringen tillsammans med Jesus sker på samma sätt. Det levande vattnet, saven i vinträdet som går ut i grenarna, vinden som blåser och rättfärdighetens sol som skiner, det är inte något som vi får igång. Det vi kan göra, precis som med frälsningen, är att i tro ta emot. Då kommer vi se hur livet, värmen, hjälpen, visheten, beskyddet, ledningen, styrkan och glädjen från Gud kommer välsigna våra liv. Allt detta är av nåd, gratis och oförtjänt.

Så, låt Jesu frälsande kraft, din himmelske Faders omsorg och den Helige Andes hjälp välsigna dig idag. Det kommer också att påverka människor i din omgivning. Det flödar liv och goda gåvor från Gud idag, så ta emot genom att förtrösta på Gud. Då kommer Gud bli förhärligad genom ditt liv.

Gud välsigne dig.

/ David Billström