“Ni vet att det inte var med förgängliga ting, med silver eller guld, som ni blev friköpta från ert meningslösa liv som ni tagit över från era fäder, utan med Kristi dyrbara blod, som av ett felfritt lamm utan fläck.” 1 Petr. 1:18-19

Att vi människor kan få nåd från Gud idag är ett underbart budskap. Nåden är gratis och kan inte förtjänas. Nåden kan bara tas emot och när man gör det så innebär det att Gud verkar i och genom ens liv. Allt som Gud gör är av nåd. Vi kan inte muta, betala eller offra något för att få Gud att verka. Det enda som gör att Gud gör något, är på grund av Jesu död och uppståndelse för oss människor. Det Jesus gjort för oss, har gjort att det nu finns överflödande nåd tillgänglig att tas emot genom tro. 

När vi därför kommer till Gud genom Jesus så är dörren öppen. När vi ber till Fadern i Jesu namn så hör och svarar han. När vi tror, litar och förtröstar på Jesus på varje område av våra liv så hjälper han oss. Nåden förvandlar hjärtan och människors liv idag. Genom Guds nåd så sker mirakler idag. Genom Guds nåd så blir människor fria, både från skulden och skammen, men också från alla möjliga olika typer av beroenden. Nåden är inte en licens till att synda utan precis tvärtom, den hjälper dig att inte falla för syndens frestelser. Nåd innebär hjälp från Gud och han är professionell på att hjälpa människor. 

Att vi nu kan få nåd och hjälp från Gud, är allt på grund av Jesu död och uppståndelse för oss. Priset som Jesus fick betala för att vi skulle kunna få gratis nåd var dyrt. Genom att Jesus, Guds Son, tog det straff som vi förtjänade, kan vi gå fria. Jesu dyrbara och fläckfria blod rann för vår skull. Det var inte spikarna som höll Jesus kvar på korset, utan det var hans kärlek till dig och mig som gjorde det. Jesus gick igenom en oerhörd vånda i sin själ för oss. Han blev förrådd, misshandlad, hånad och övergiven. Jesus betalade ett dyrt pris för dig, så att du skulle kunna få nåd idag. Det värmer och glädjer hans hjärta när han ser att du tar emot det som han betalt för. Och, när du tar emot genom tro, så värmer och glädjer det även ditt hjärta. 

Tack käre Jesus för allt. 

Gud välsigne dig. 

/ David Billström