“Håll broderskärleken levande… Men glöm inte att göra gott och att dela med er, för sådana offer behagar Gud.” Hebr. 13:1, 16

Man blir och förblir frälst av nåd, genom att tro på Jesus. När Jesus bor i ditt hjärta genom den Helige Ande, så vill han leva sitt liv genom dig, i samarbete med dig. Det fungerar endast av nåd och genom att du förtröstar på att Jesus lever sitt liv genom dig.

Men, vi är inga robotar utan har fortfarande vår fria vilja. Men det underbara är att när Jesus bor i ditt hjärta så verkar Gud i din vilja. Gud har som en “landningsbana” i ditt liv genom Jesus. Gud inger oss tankar som är i linje med Bibeln. 

Innan piloter lyfter med flygplanet så har de en checklista som de går igenom. Troligen kommer de ihåg det mesta i sitt huvud, men de följer alltid checklistan för olika situationer som de möter. I Nya Testamentet så uppmanar Bibeln oss i termer som “låt oss”, “håll broderskärleken levande” och “glöm inte”. Därför så låter vi Gud tala in i våra liv dagligen genom Bibeln som en checklista och vi checkar också med Jesu ledning i vårt hjärta i det dagliga livet. Gud leder oss genom det skrivna ordet, Bibeln, och genom Andens ledning och de motverkar aldrig varandra. Och allt vi gör, det gör vi för att vi redan är älskade av Gud, inte för att försöka bli älskade av Gud.

Gud välsigne dig.

/ David billström