“Mina barn, detta skriver jag till er för att ni inte ska synda. Men om någon syndar, har vi en försvarare hos Fadern, Jesus Kristus, den rättfärdige. Och han är försoningen för våra synder, och inte bara för våra utan också för hela världens.” 1 Joh. 2:1-2

När man är frälst och följer Jesus så vill man inte synda. Kärleken till Jesus, vår underbare Frälsare, får oss att vilja vara nära honom. Vi vill bli mer lika honom i vår karaktär och vi upphör inte att fascineras av honom. Jesus är vår skatt och vi prisar honom för att han är den han är och allt underbart han gör.

Vi har inte en livsstil av synd nu, för Jesus bor nu i vårt hjärta. Men, ibland så kan det bli fel, det kan bli att vi syndar. Jesus är så underbar. Han har gjort ett verk i oss och fortsätter göra det. Om någon troende syndar, då försvarar Jesus sin efterföljare. Han försvarar inte våra synder, men han försvarar oss som tror. 

Jesus kan försvara oss därför att han är försoningen för våra synder. Ju mer vi ser av Jesu kärlek och omsorg, desto större blir vår kärlek till honom. Att uppleva hur Jesus försvarar dig när du gjort bort dig, det berör ditt hjärta. Vilken underbar Frälsare vi har. Så stor hans omsorg och kärlek är till oss. Kan något hjärta förbli hårt när man ser och får uppleva Jesu kärlek? Hans kärlek gör att vi dras till honom och synden tappar sin attraktionskraft. Tro på Jesus, din försvarare.

Gud välsigne dig.

/ David Billström