“För vad hjälper det en människa, om hon vinner hela världen men förlorar sin själ? Eller vad kan en människa ge till lösen för sin själ?” Matt. 16:26

Det absolut viktigaste som finns, prioritet nummer ett, är att känna Gud. Tyvärr så är många bedragna och lockade av denna världens glamour, så de har helt andra prioriteringar. Cool bil, största huset, senaste prylarna, mer på bankkontot och mer njutning. Det är lätt att bli en slav under det ständiga begäret efter mer. 

Det är en sak att leva utan Gud här på jorden. Men en evighet utan Gud, att ens själ går till helvetet, det är något helt annat. Hur ska det kunna undvikas? Om man så skulle försöka ge hela världen, med allt den har, så räcker det inte för att friköpa en enda människosjäl inför Gud. Det behövs något mycket dyrbarare än så. 

“För det är en Gud, och en Medlare mellan Gud och människor, människan Kristus Jesus, som gav sig själv till lösen för alla.” 1 Tim. 2:5-6

Jesus är Guds gåva till människan. Genom Jesu offerdöd på korset och uppståndelse på tredje dagen, så finns nu frälsning inför evigheten tillgänglig. Jesus är lösen för människosjälen. Jesus tog vårt straff så att vi kan gå fria. 

Jesus kan bli din lösen och ditt hjärtas skatt, genom att du tror på honom. Jesus, i ditt hjärta, är långt mycket värdefullare än allt den här världen kan erbjuda. Ge din själ det bästa som finns. Det är inte pengar, grejer eller njutning, utan Jesus. Rätt perspektiv hjälper en att prioritera rätt. 

När Gud har första platsen i ditt liv, så kommer han också hjälpa dig med allt det andra som du behöver. 

Gud välsigne dig. 

/ David Billström