“… och Maria har valt den goda delen, som inte ska tas ifrån henne.” Luk. 10:42

Jesus besökte Marta och Maria, de två systrarna. Marta såg till att betjäna, fixa och ordna men Maria satte sig och lyssnade på Jesus. 

Marta såg behoven och valde att fylla dem. Att fylla behov och ta sitt ansvar är något vi alla behöver göra. Det är en del av livet. Marta valde att betjäna, men händelsen visar att hon också var bekymrad och oroade sig. Hon frågade även Jesus om inte han brydde sig att Maria lät Marta ordna allt själv. Hon sa till Jesus att säga åt Maria att hjälpa henne. Men Jesus gjorde inte det. 

Maria hade valt att sitta hos Jesus. Maria såg nog också behoven, men hon såg också något mer. Maria såg personen, Jesus. Han är inte vem som helst. Jesus kom inte hit till jorden för att bli betjänad, utan för att tjäna. Jesus kom till deras hem för att betjäna dem. Han talade och Maria valde att lyssna och Jesus sa att hon hade gjort ett rätt val. 

Idag kan du också göra ett val. Du kan välja att vara tillsammans med Jesus genom att läsa Bibeln. Låt Jesus få tala in i ditt liv och betjäna dig. Ingen annan kommer att göra det beslutet åt dig. Andra människor och alla behov och omständigheter runt omkring dig, kommer definitivt inte att fatta det beslutet åt dig. Men, varför inte göra som Maria – välj den goda delen.

Gud välsigne dig. 

/ David Billström