“Ty så älskade Gud världen att han gav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.” Joh. 3:16

Versen ovanför är en av de mest kända verserna från Bibeln. Den talar om Guds kärlek, Jesus, tro, helvetet och himlen. Gud vill ha gemenskap och en relation med varje människa. Det var därför han skapade människan. Detta är livets mening, att känna Gud. 

Synden kom dock in i världen och gemenskapen mellan Gud och människa bröts. Lösningen är att Gud i sin kärlek gav sin Son till oss människor. Jesus tog vårt syndastraff på korset, uppstod på den tredje dagen och vill nu försona varje människa med Gud. Man blir försonad med Gud när man sätter sin tro och förtröstan till Jesus. Då frälser/räddar Jesus, från syndens konsekvenser.

Bara genom Jesus kan man bli räddad från att gå förlorad. Att gå förlorad innebär att ens själ kommer till helvetet efter döden. Gud vill inte att någon människa ska gå förlorad. Gud vill ge dig evigt liv, vilket innebär gemenskap med Gud, del av det liv som kommer från honom och att ens själ kommer till himlen när man dör.

Jesus har gjort allting klart för varje människa genom sin död och uppståndelse.

“För var och en som åkallar Herrens namn ska bli frälst.” Rom. 10:13

Ta emot, genom att sätta din tro till Jesus idag och be honom försona dig med Gud.

Gud välsigne dig.

/ David Billström