“För vad hjälper det en människa, om hon vinner hela världen men förlorar sin själ? Eller vad kan en människa ge till lösen för sin själ?” Matt. 16:26

Det finns ett stort utbud av olika typer av försäkringar. De kan täcka oss och vår egendom. De flesta har tecknat olika typer av försäkringar för att kunna känna sig lite tryggare. Försäkringen är till för att vara till hjälp om något händer och man sätter sin förtröstan till försäkringen.

Men det finns en försäkring som inget försäkringsbolag talar om och som handlar om din själ. Vår tid på jorden är bara som ett ögonblick i evighetens perspektiv. Människans själ är evig och efter livet på jorden så finns det bara två utgångar, himlen eller helvetet. Gud vill inte att någon människa ska gå förlorad och därför har han i sin kärlek ordnat en lösning.

Jesus kom hit till jorden och tog vår synd och dess straff på sig, när han dog på korset. Han uppstod på den tredje dagen och han är nu Frälsaren. Om vi dör i våra synder så går vi förlorade, men om vi tecknar försäkringen för vår själ genom Jesus, så kommer vi till Gud i himlen efter döden. Jesus är försoningen för våra synder och när vi sätter vår tro och förtröstan till honom, då blir vi försonade med Gud. 

“Den som tror på honom blir inte dömd, men den som inte tror är redan dömd, eftersom han inte har trott på Guds enfödde Sons namn (Jesus).” Joh. 3:18

Allt är klart genom Jesu död och uppståndelse och själens försäkring är ett erbjudande för alla människor. Se till idag att du är försäkrad inför evigheten, genom att sätta din förtröstan och tro till Jesus. Du kan idag säga till Jesus att han får komma in i ditt liv. Då försonar han dig med Gud och tar hand om dig. Då blir Jesus en lösen för din själ. 

“Och detta är vittnesbördet: att Gud har gett oss evigt liv, och det livet är i hans Son. Den som har Sonen har livet. Den som inte har Guds Son har inte livet.” 1 Joh. 5:11-12

Om du nu har inbjudit Jesus i ditt liv så är du på väg till himlen. Han vill också ta hand om och hjälpa dig här under din tid på jorden. Lär dig mer i Bibeln, särskilt i Nya Testamentet, och vet att Jesus älskar dig och vill vara din bästa vän. Dela gärna din tro och gemenskap med andra kristna i en lokal kyrka. Välkommen till Guds familj.

Gud välsigne dig.

/ David Billström