“Då sa han till honom: Din bror har kommit och din far har låtit slakta den gödda kalven, därför att han har fått tillbaka honom välbehållen. Då blev han arg och ville inte gå in. Därför kom hans far ut och försökte övertala honom.” Luk. 15:27-28

När en människa vänder om till Gud så blir det glädje i himlen. Det blir också glädje här på jorden, både för den som blir frälst och bland andra troende. Men, tyvärr så finns det människor som inte blir glada när människors liv blir upprättade. Det låter kanske konstigt, men det är tyvärr sant. 

Frälsningen, nåden och förlåtelsen från Gud ges gratis. Det är möjligt på grund av Jesu död och uppståndelse för varje människa. Nu kan varje människa ta emot av Guds kärlek och nåd, genom att tro på Jesus. Guds rättfärdighet ges som en gåva.

En självrättfärdig människa däremot håller hårt på lagar, regler och förtjänst. Det är inget fel på att vilja leva rätt, utan det är mycket bra. Men vi kan aldrig bli försonade med Gud på det sättet. Det sker endast av nåd, genom att tro på Jesus. Och då kommer ett rätt leverne som ett resultat.

I Lukas 15 så kom sonen som levt i omoral och synd till slut hem till fadershuset igen. Det blev stor glädje i faderns hjärta och sonen blev upprättad. Det blev fest i huset. Men, den andra sonen som hela tiden hållit sig hemma och levt prickfritt blev arg. Det visar sig att han inte kände sin fars hjärta, utan försökte förtjäna kärlek och bekräftelse. Det gjorde hans eget hjärta kallt mot sig själv och andra, för han var själv inte trygg i kärleken från fadern. 

Självrättfärdiga människor stör sig på evangelium. De tycker att evangelium är för enkelt. Men låt inte det störa dig, varken från att tro på och predika evangelium. Det är Guds kraft till frälsning för den som tror. Både den självrättfärdige och den medvetna syndaren, kan och behöver sätta hela sin förtröstan till Jesus och bli försonad med Gud. Då blir det stor glädje, både i himlen och på jorden.

Gud välsigne dig.

/ David Billström