“Och hans huvud och hår var vitt som ull, så vitt som snö,.. och hans ansikte var såsom solen, när den skiner i sin kraft.” Upp. 1:14, 16

Jesus är ren, det finns inte det minsta lilla mörker eller orenhet i honom. Saulus som sedan blev Paulus, fick möta Jesus. Saulus var driven av religiöst hat och mörker och efter hans möte med Jesus så kunde han inte se, “på grund av den bländande glansen från ljusskenet” Apg. 22:11.

Från Jesus utgår härlighet och ljus. Mörker kan inte finnas till i Jesu närvaro. Jesus är inte korrupt och har inga baktankar, utan han är ärlig och härlig. Saulus fick tillbaka sin syn och blev Paulus. Mötet han hade med Jesus förvandlade honom totalt. Mörkret i hans själ hade nu drivits ut och han var fylld av liv och ljus. 

Ljuset och härligheten som utgår från Jesus förvandlar. Det smälter frusna hjärtan, det konfronterar, men inte för att bryta ner utan för att lyfta och befria. Jesus visar alltid på utvägen. Det gjorde han för Paulus och det gör han för dig. Jesus är inte ute efter att “sätta dit” människor, utan för att ge inriktning och lösningar.

Men visst kan det vara omtumlande att helt plötsligt se något i ljuset. Det kan vara jobbigt att inse att mörkret som tidigare var ens “ljus och vägledning”, var lögn. Men kom ut ur skuggorna till Jesus. Hans härlighet är ljuvlig och han kallar på dig att komma till hans varma famn. Det blir ljust och rent i ditt liv, när Jesus får komma in i ditt hjärta.

Gud välsigne dig.

/ David Billström