“Då trädde Jesus fram och talade till dem och sa: Mig är given all makt i himlen och på jorden.” Matt. 28:18

Vi som tror på Jesus har fått den största skatten som finns. Det finns ingen som Jesus. Hans kärlek och kraft övergår mänskligt förstånd. Han kom som en tjänare, inte för att bli tjänad. Han tog vårt straff och uppstod från de döda. Jesus har idag all makt i himlen och på jorden.

Jesus har själv vandrat på jorden. Han vet hur det är att bo och leva här. Han vet om allt mörker, all ondska, all perversitet, alla stridigheter, all misär, all hopplöshet och fångenskap. Jesus är inte omtålig eller känslig av sig överhuvudtaget. Han är lösningen på problemen som människor brottas med. Jesus är professionell på att hela, befria, uppmuntra, upprätta och försona.

Som troende är vi inte menade att hålla Jesus och vår tro bara för oss själva, djupt i våra hjärtan. Vi är inte heller menade att hålla Jesus för oss själva bara inne i kyrkan. Som om Jesus behöver gömmas undan för att han är för ömtålig och känslig för vad som pågår i världen. Jesus stör sig inte på alla svordomar och orent språk som cirkulerar. För han ser människornas hjärtan, att de ropar efter en Frälsare och mening med livet.

Låt oss gå ut i världen tillsammans med Jesus. Låt hopp och ljus få spridas, rakt in i hopplösheten och mörkret. Jesus är mäktig att befria och frälsa och han älskar att få hjälpa människor. Jesus är mest hållbar av alla, han är mildhet och styrka förenad i samma person.

Gud välsigne dig.

/ David Billström