“Och han har ofta kastat honom både i elden och i vattnet, för att förgöra honom. Men om du förmår något, så förbarma dig över oss och hjälp oss. Då sa Jesus till honom: Om du kan tro, allt är möjligt för den som tror.” Mark. 9:22-23

Jesus utförde mirakler om och om igen när han vandrade på jorden. Jesus undervisade också sina lärjungar och folket. Tillsammans med Jesus så öppnar sig helt nya möjligheter. I verserna ovanför så handlade det om ett desperat pappa vars son var plågad av en oren ande.

Jesus tog tillfället i akt att undervisa pappan och dig och mig. Pappan var, helt rätt, fokuserad på Jesus och Jesu tro och förmåga. Jesus är den vi tror på och från honom flödar nåd och kraft. I oss själva är eller har vi inte någon kraft. Men Jesus ville utmana pappan och dig och mig, att tro. Jesus sa att allt ät möjligt för den som tror.

“Men vad säger den? Ordet är dig nära, i din mun och i ditt hjärta. Det är trons ord som vi predikar.” Rom. 10:8

Du behöver inte fara hit eller dit, till den eller den personen, för att få hjälp. Trons ord som utgår från Bibeln är dig nära just nu, mycket nära, om du har en Bibel. Sätt din tro till Guds ord, sätt din tro till Jesus, sätt din tro till Gud. Du kan tro och allt är möjligt för den som tror.

“För Skriften säger: Var och en som tror på honom ska inte komma på skam.” Rom. 10:11

Idag vill Jesus hjälpa dig att ta ditt fokus bort från andras tro, till att tro själv. Du kan tro och se Gud svara på dina böner och göra mirakler för och genom dig. Du kan gå från att vara beroende av andra, till att med Guds hjälp möta andras behov. Det fungerar att tro på Jesus och du kommer inte komma på skam.

Gud välsigne dig.

/ David Billström