“Tjuven kommer inte, utom för att stjäla, slakta och förgöra. Jag har kommit för att de ska ha liv och ha det i överflöd.” Joh. 10:10

Bibeln uppenbarar din värsta fiende. Jesus kallar honom för tjuven, en mördare och en lögnare och lögnens fader. Allt han säger är alltså lögn, även om han kan presentera fakta, så är ändå hans slutsatser och tillämpning lögn. 

Två av djävulens ansikten är som frestare och åklagare. Satan betyder “motståndare och åklagare.”

Djävulen frestar till synd på många olika sätt och blåser upp människors högmod. Han intalar dem att de är så mycket bättre än andra och att de är värda att unna sig lite felsteg. *Det är ju inte så farligt, alla andra gör ju det och det är ju inte lika allvarligt som de andra typernas beteende.” Så håller han på och frestar och frestar. 

En annan sida av djävulen är att han kommer som en åklagare. Att han vet alla lagar och att han vet om alla dina brister och felsteg. Och han nöter på med sina anklagelser.” Att du är mycket värre än alla andra. Du är den sämste, fulaste, äckligaste. Du har ändå gjort så mycket dumt så du kan lika gärna fortsätta, att det spelar ändå ingen roll. Det finns inget hopp för dig.” Så nöter han på. 

Hur djävulen än kommer, som en oren frestare eller som en uppklädd åklagare så har han samma syfte – att förstöra ditt liv. Djävulen hatar dig med starkaste hat. Han hatar Gud och Guds skapelse. Det tar sig i uttryck att han attackerar människan. 

Djävulen föll själv för frestelsen och han är fördömd. Därför vill han dra med sig andra i hans personliga fall och problem. 

“Och frestaren kom fram till honom och sa: Om du är Guds Son, så befall att dessa stenar blir bröd.” Matt. 4:3

Jesus blev också frestad av djävulen. Jesus vet hur det känns. Och, de glada nyheterna är att Jesus har avväpnat djävulen och hela hans hop, genom sin död och uppståndelse. Gå till Jesus när du är frestad så vill han hjälpa. Han vet hur det känns. Och med Jesus så kan du kasta ut djävulen ur ditt liv, familj och vart han än visar sig. 

Jesus är Herre och han har krossat ormens huvud, alltså, ormens makt. 

“Se, jag ger er makt att trampa på ormar och skorpioner och på fiendens hela styrka, och inget ska på något sätt kunna skada er.” Luk. 10:19

Tro på Jesus, han är Herre och hos honom finns förlåtelse och hjälp att få. 

Gud välsigne dig. 

/ David Billström