“Jag tackar dig för att jag är så underbart skapad. Underbara är dina verk, min själ vet det så väl.” Ps. 139:14

Du är så värdefull, vacker, betydelsefull och unik. Du är skapad och högt älskad, av Gud. Du är inte här av en slump. Livet är en gåva från Gud och han har en plan för ditt liv. 

Denna världens attityd är mycket av förbrukning och “slit och släng”. Förr var det vanligare med att vårda, reparera och underhålla grejer. Nu slänger man och köper nytt. Nu är det engångsartiklar som gäller. Den nya attityden har blivit – Använd, utnyttja och släng. 

Kanske du har blivit utnyttjad, på olika sätt. Kanske du har utnyttjat andra, på olika sätt. Detta urholkar både en själv och andra, ja, hela samhällen. 

Det talas mycket om kärlek, men många menar lusta, kärlekens motsats. Lustan söker sitt. 

Men “… den (kärleken) söker inte sitt…” 1 Kor. 13:5

Gud är kärlek, utgivande kärlek. Idag kan du bli försonad med Gud, genom att tro på Jesus. Då utgjuts Guds kärlek i ditt hjärta. Han helar dig på insidan. Tillsammans med Jesus får du hjälp att älska Gud, andra och dig själv. 

“Vi älskar honom (Gud) därför att han först älskade oss.” 1 Joh. 4:19

Ta emot av Guds kärlek idag genom att tro på Jesus. Du blir då ett Guds barn och Gud blir din himmelske Fader. Han utnyttjar aldrig människor, utan han älskar, men vi behöver gensvara. 

“Men så många som tog emot honom (Jesus), åt dem gav han rätt att bli Guds barn, åt dem som tror på hans namn.” Joh. 1:12

Du kan gensvara nu genom att tro på Jesus. Säg till Jesus att du nu öppnar ditt hjärta för honom. Han kommer att förlåta, reparera, upprätta och hela dig. 

Gud välsigne dig. 

/ David Billström