“ta väl vara på tiden, för dagarna är onda.” Ef. 5:16

Det behövs ingen speciell uppenbarelse för att förstå att världen är mörk och ond. Det är bara att titta på nyheterna så ser vem som helst det. Massa olika typer av problem och ondska. Bibelversen ovanför, skrevs för omkring två tusen år sedan. Dagarna har varit och är onda. Den som sätter sitt hopp och förväntan till vad världen kan erbjuda, kommer att bli besviken. Det spelar ingen roll hur mycket pengar och framgång man lyckas få, ondskan och mörkret är mycket nära inpå ändå. 

“Halleluja! Tacka HERREN, för han är god, evig är hans nåd.” Ps. 106:1

Men det finns ljus i mörkret. Med Jesus så finns det godhet och nåd att få, dels här i livet och sedan i all evighet, i himlen. I alla generationer så har det funnits troende. Också idag, runt om i världen så finns det människor som tror på Jesus. 

Genom Jesus så blir man försonad med Gud. Jesus tog vårt syndastraff på korset och uppstod från de döda. När man tror på Jesus så kan man, mitt i dessa onda dagar, få uppleva godhet och nåd från Gud. Du kan också bli ett ljus i den här världen, när Jesus bor i ditt hjärta. 

Ta väl vara på tiden genom att tro på Jesus idag. Då kommer hans liv flöda in i och genom dig. Allt av nåd, genom tro. 

Gud välsigne dig. 

/ David Billström