“Se därför till att det som blivit sagt genom profeterna inte kommer över er: Se, ni föraktare, och förundra er och gå under, för jag utför i era dagar ett verk, som ni aldrig skulle tro om någon berättar det för er.” Apg. 13:40-41

En del säger att detta med att tro på Jesus är bara för sådana som behöver “en krycka i livet”. Själva menar de sig stå stadigt och vara så förnuftiga. Jesus har sänt oss även till de självsäkra, stolta och högmodiga. Kanske du som läser detta är din egen gud, lag och moral. 

Jesus bad för dem som korsfäste honom : “Fader, förlåt dem, för de vet inte vad de gör.” De som korsfäste Jesus trodde säkert de var så starka, coola och häftiga. Men de förstod inte att de, där och då, uppfyllde de profetiska förutsägelserna uttalade flera generationer innan dem. Hade de läst och förstått dem och förstått vem det var de korsfäste, så hade de säkert dött på fläcken av skräck och hjärtattack. 

Om du är en föraktare idag, så se till, att det som redan är förutsagt och bestämt inte kommer över dig. Böj ditt hjärta för Jesus som dog och uppstod för dig. Han förlät och bad för sina avrättare och han är mer än villig att förlåta dig. Jesus älskar dig. Gensvara på hans kärlek idag genom att tro på honom. Då blir hans kors, inte en krycka för dig, utan det mest dyrbara och älskvärda i denna världen. Kristi kors, kärlekens symbol. 

“Ty så älskade Gud världen att han gav sin enfödde Son, för att var och en som tror på honom inte ska gå förlorad utan ha evigt liv.” Joh. 3:16

Idag kan du gå från att vara en föraktare till att vara en troende. 

Gud välsigne dig. 

/ David Billström