“Men genom honom är ni i Kristus Jesus. För oss har han blivit vishet från Gud och rättfärdighet och helgelse och befrielse, för att som det står skrivet: Den som berömmer sig ska berömma sig i Herren.” 1 Kor. 1:30-31

Gud är Gud och all ära tillhör alltid honom. Ingen människa kan ta åt sig ära. Guds frälsningsplan övergår allt vad människor försöker åstadkomma. Genom Guds nåd så är nu du och jag som tror, i Kristus Jesus. 

Jesus är vår vishet, från Gud. Guds vishet övergår mänsklig vishet och filosofi. Jesus är också vår rättfärdighet, helgelse och befrielse. Allt handlar om Jesus. Han är och har allt som vi behöver. Alla mänskliga ansträngningar är som ett intet, i jämförelse med Guds vishet, rättfärdighet, helgelse och befrielse – Jesus. 

Om Jesus är en stötesten för dig, så kan han istället bli en fast klippa som du kan bygga ditt liv på. Istället för att störa dig på honom, så kan du börja tro på honom. Öppna dina knutna händer och ta emot genom tro. Då får du del av det Gud har för dig, av nåd, gratis. Tro på Jesus och fortsätt göra så. 

Tack gode Gud för din underbara kärlek och vishet, all äran tillhör dig. 

Gud välsigne dig. 

/ David Billström