“För jag skäms inte för Kristi evangelium, för det är Guds kraft till frälsning för var och en som tror, först för juden, så också för greken.” Rom. 1:16

Evangelium är världens bästa budskap. Alla håller inte med, en del säger att det är överdrivet att säga så och en del säger att det är ett påhitt. Men de som tror får del av Guds kraft. Evangelium handlar om Guds kraft, inte mänsklig kraft eller vishet. Inte mänskliga strävanden och ambitioner. 

“För i detta är Guds rättfärdighet uppenbarad från tro till tro, som det står skrivet: Den rättfärdige ska leva av tro.” Rom. 1:17

Guds rättfärdighet, inte mänsklig ofullkomlig rättfärdighet, är uppenbarad i evangelium. Straffet föll på Jesus och nu blir varje människa som tror på Jesus, gjord rättfärdig. Detta innebär ett slut på alla mänskliga strävanden, försök att behaga Gud och göra sig själv bättre. Evangelium är, just nu, Guds kraft, inte mänsklig kraft, till frälsning för varje människa som tror. Du kan tro på Jesus, du är skapad för att tro. Då blir du frälst och du kan då räkna med Guds kraft i ditt liv. Gud kommer att hjälpa dig. Lämna den mänskliga kraften och rättfärdigheten och ta emot Guds kraft och Guds rättfärdighet, av nåd genom tro. 

Allt börjar med att tro och att fortsätta tro, på världens bästa budskap – Kristi evangelium. 

Gud välsigne dig. 

/ David Billström