“Och han sa till dem: Gå ut i hela världen och predika evangelium för hela skapelsen.” Mark. 16:15

Uppdraget gavs av Jesus, till församlingen, till de som tror på Jesus. De av Jesus renade, i det dyrbara blodet som rann på Golgata kors. Detta är församlingens främsta uppdrag och det görs utanför kyrkorna. Tyvärr, så verkar det oftast som att församlingen gör precis allting annat, förutom att predika evangelium. Här spelar ledarskapet en viktig roll. Genom att prioritera evangelium till världen så sänds tydliga signaler både till de troende och de icke troende. Finns inte tiden, då får man helt enkelt prioritera om. För uppdraget gavs av Jesus och har man invändningar så får man ta det med honom isåfall. Ursäkterna och undanflykterna, ta det med Jesus. 

Evangelium predikas till de ofrälsta där de ofrälsta är. I alla länder, inte bara till de på andra sidan jorden utan även till dem i sitt eget land. Varför förknippas predikan av evangelium oftast till andra världsdelar och ens hemmaplan får inget höra. På snudden till hyckleri? 

Känn Jesu hjärta för de dyrbara människorna i din omgivning. Ska de inte få höra? Är evangelisation bara ett sidointresse för några få? Skulle inte vi som församling förkunna evangelium, med ledarskapet i spetsen, som stöttar fullt ut och visar vägen i handling? 

Jesus går ut bland de förlorade, han ser deras lidande och förtvivlan. Han led, blödde, dog och uppstod för dem. Han bad för dem som korsfäste honom – “Fader, förlåt dem, för de vet inte vad de gör.” Hans hjärta är likadant idag. Han ser folket och deras vilsenhet och han undrar – “Vart är mitt folk som kan predika de goda nyheterna för dem?” 

Gatupredikan – Jesus är livet

https://youtu.be/Wl_z92t5fJE

Gud välsigne dig. 

/ David Billström