Ett antal år sedan hade mina vänner och jag utomhusmöten i ett asiatiskt land. Evangelium predikades kväll efter kväll i detta främst hinduiska område.

Herren verkade och människor kom till tro och fick uppleva mirakler. Sista kvällen kom en kille fram och berättade något som beskriver kraften i evangelium på ett mycket bra sätt. 

Han sa att innan utomhusmötena kom till hans område så var han som en vandrande pinne. På grund av tidigare stridigheter i landet så hade de flesta av hans närmaste familj och vänner dött eller försvunnit. Han hade på grund av de traumatiska upplevelserna liksom tappat allt vad känslor hette. Han var som levande död. 

Men, sista kvällen efter mötet så berättade han, att nu kunde han se med hopp på framtiden. Inte för att omständigheterna hade förändrats, men för att något hade hänt i hans hjärta. 

Detta är precis vad evangelium handlar om. Vi blir förvandlade på insidan, när Jesus flyttar in i vårt hjärta. Jesus förlåter alla synder och renar oss i sitt blod.

Ytterligare en sak hade hänt med killen. Under kriget så hade han fått ett granatsplitter i kroppen. Läkare kunde inte ta bort det. Varje dag hade han haft smärta på grund av skadan. Men nu berättade han att smärtan var borta.

Detta är vad Jesus gör idag. Han förvandlar hjärtan med sin förlåtande och frälsande kraft. Jesus botar också fysiska sjukdomar och skador.

“Jesus Kristus är densamme i går och i dag och i evighet.” Hebr. 13:8

Gud välsigne dig.

/ David Billström