“Och han har dött för alla, för att de som lever inte mer ska leva för sig själva, utan för honom som har dött för dem och uppstått.” 2 Kor. 5:15

Guds Son, Jesus, är segraren som råder och regerar, bara han är värd att hyllas.

Han är den verkliga mannen som besegrade hatet med kärleken. 

Jesus gick inte våldets väg som så många gör idag. De framställs som coola med sin kniv och revolver, men varför lyser fruktan i deras ögon?

Jesus är den verkliga mannen. Stark genom sin ödmjukhet och kärlek. Du kan leva för honom som dött och uppstått för dig. Du kan bli befriad från att bara leva för dig själv. 

Jesus utmanar och kallar. Våga ge ditt hjärta till Jesus så fyller han det med sin kraft, frid och kärlek. Knarket, pengarna, kickarna och de flyktiga vännerna, är varken värt att leva eller dö för.

Jesus är inte en som bara snackar utan han har själv lidit, blivit sönderslagen och korsfäst och sedan uppstått från de döda som en segrare. Han gjorde det för dig så att du ska kunna bli löst från syndens och mörkrets bojor. Lev för den mannen. Det finns ingen som Jesus. Hans ögon är som eldslågor som brinner av kärlek till dig. Låt den elden sätta ditt hjärta i brand för honom.

“Rädsla finns inte i kärleken utan den fullkomliga kärleken driver ut rädslan, för rädslan har att göra med straff, och den som är rädd är inte fullkomnad i kärleken.” 1 Joh. 4:18

Låt Jesus bekräfta dig med sin kärlek. Då blir du trygg på insidan. Att söka bekräftelse från sin omgivning är som att försöka fånga vinden – när du tror att du har den, så har den precis blåst vidare.

Gud välsigne dig.

/ David Billström