Bibeln är indelad i två delar, det Gamla och det Nya Testamentet. GT säger – Du ska och Du ska inte… NT säger – Ty så älskade Gud världen … Det är två helt olika förbund.

Guds kärlek uppenbarad

“Genom detta uppenbarades Guds kärlek till oss, att Gud sände sin enfödde Son till världen, för att vi skulle leva genom honom. Detta är kärleken, inte att vi älskade Gud, utan att han älskade oss och sände sin Son till försoning för våra synder.” 1 Joh. 4:9-10

Gud har tagit itu med människans syndaproblem en gång för alla. Det var ett högt pris Jesus fick betala för att friköpa oss. Men kärlek var drivkraften och Jesus har genom sin korsdöd och uppståndelse nu gjort det möjligt för varje människa att kunna uppleva sig älskad av Gud.

Har du gensvarat på Guds kärlek?

“Och vi har lärt känna och har trott den kärlek som Gud har till oss…” 1 Joh. 4:16

Bästa sättet att lära känna Guds kärlek är genom att se vad Gud redan gjort för oss genom att Jesus kom, dog för oss och uppstod. Allt detta medan människan fortfarande var syndare. Gud tog första steget, han tog initiativet. Gud älskade oss först.

Att sedan få uppleva och få erfarenhet av Guds kärlek sker genom att tro på denna kärlek. Gensvara på Guds utsträckta hand till just dig, genom att tro. Tro på Guds stora, varma och omsorgsfulla kärlek.

Gud glädjer sig när vi gensvarar

Att inte gensvara på Guds kärlek bedrövar hans hjärta. Det innebär att man exkluderar sig själv från gemenskap med Gud, både här och nu och i evigheten. 

Gläd Guds hjärta idag genom att ta emot från honom. Du är inbjuden, Jesus har gjort allting klart.

“Men fadern sa till sina tjänare: Ta fram den bästa dräkten och klä honom i den, och sätt en ring på hans hand och skor på hans fötter. Och hämta hit den gödda kalven och slakta den och låt oss äta och vara glada, för denne min son var död men har fått liv igen, han var förlorad men är återfunnen. Och de började glädja sig.” Luk. 15:22-24

Detta gäller just dig, just nu. Tro det och Gud kommer i sin kärlek att omge och upprätta dig.

Gud välsigne dig.

/ David Billström