Vi vet att det är när man är hungrig som man ofta frestas äta det där som inte är så nyttigt, utan som bara smakar gott för stunden.

Det är på ett liknande sätt i vår vandring med Jesus. 

Smakar gott för stunden, utan något näringsinnehåll, får representera synden. Synden har en njutning med sig (Hebr. 11:25), men följderna blir bittra. Bittra i vårt förhållande till människor men också i vårt förhållande till Gud.

Lösningen på att inte falla för alla utbud av “godis” runt omkring oss, är att äta sig mätt på mat som är nyttig. När du är mätt så blir du inte lika sugen på godis.

Vet du att Gud är god?

“Smaka och se att HERREN är god”. Ps. 34:9

Först, du kan aldrig säga att du inte tycker om något om du inte smakat.

Och, när du smakat och sett att Gud är god så får du sedan fortsätta att ta del av Guds godhet.

“Du (HERREN) dukar för mig ett bord i mina ovänners åsyn”. Ps. 23:5

Varje dag finns det mat för dig och mig att ta del av. Gud ger oss det bästa som finns. Hans mat tillfredsställer hela vår varelse och får oss att må bra. Och följden av att ta del av det Gud erbjuder blir gott. Både i vårt förhållande till människor och Gud. 

Låt Guds godhet mätta dig

Att ta del av Guds godhet så att det blir en del av dig, det gör dig mätt och belåten. Det ger dig riktig glädje och frid. I sin tur gör det att du vill dela med dig till andra.

Så, om du är frestad av synden. Gör så, att istället för att försöka övervinna “godissuget”, att du istället tar del att Guds godhet till dig. Låt Guds kärlek som är uppenbarad genom Jesu död och uppståndelse få mätta dig. Se Gud uppenbarad i Bibeln och låt han få tala till dig. Det stillar din själ och ger dig kraft.

Du är välkommen att ta del av det Gud har för dig. Och, du behöver inte vänta till på söndag i kyrkan. Du kan ta del av det dagligen.

“Han som inte skonade sin egen Son utan utlämnade honom för oss alla, hur skulle han kunna annat än också skänka oss allt med honom?” Rom. 8:32

Gud välsigne dig.

/ David Billström