Bor du på landet eller i närheten av en gård, så får du oundvikligen besök av små insekter vissa tider på året. Flugor kommer när värmen börjar stiga, och du vet egentligen inte vart de kommer ifrån, de bara finns där helt plötsligt. Irriterande, surrande, krypandes, bakteriespridande. När du ska äta, vila, fika eller sova så kan de förstöra hela stunden. Har de kommit in finns bara en sak att göra, slå ihjäl dem. Men helst att de inte kommer in alls. Att ha myggnät för fönstret och dörren är det bästa. Flugor är som dåliga tankar, orena tankar, mindervärdes tankar som får dig att må dåligt och se ner på dig själv. Alltså inga tankar som är från Jesus. 

Hur håller jag dem borta då? 

Svårt att helt värja sig för vi lever i den här världen. Även om vi skulle isolera oss helt och sluta ta in information, så har vi ju vår hjärna kvar. Fienden använder allt han har mot dig. (Beelsebul är en av beteckningarna på djävulen och det betyder – flugornas herre). Guds ord är som ett nät som stoppar de felaktiga tankarna.

“För övrigt, bröder, allt som är sant, allt som är värt aktning, allt som är rätt, allt som är rent, allt som är värt att älska, allt som är lovvärt, och om det finns någon dygd och något som förtjänar att prisas, tänk på det.” Fil. 4:8

Istället för att när man får en tanke som till exempel, “jag är inte värd något”, så släpper jag inte in den tanken utan skyddar med ett nät. Med Guds ord kan du även slå ihjäl varje “fluga/tanke” som vill sätta sig i ditt sinne. Guds ord säger att jag är en ny skapelse och Guds ögonsten, smack!

Håll flugorna borta, låt dem inte sitta och krypa på dig och göra dig sjuk.

Håll tankar som inte ger dig liv borta genom att fylla dig med Guds ord. 

Jesu tankar är att du är ren i honom, att du kan göra allt i honom och att i honom är du en segrare.

Var välsignad.

Lydia Billström