Den välkända Psalm 23 säger bland annat “HERREN är min herde, mig skall intet fattas…han leder mig på rätta vägar för sitt namns skull. Om jag än vandrar i dödsskuggans dal, fruktar jag intet ont, ty du är med mig…” 

Jesus är den gode herden och vi som tror på honom är hans får. Jesus är god och vill alltid vårt bästa. Vi kan lita på honom, som har bevisat sin kärlek till oss ända in i döden på korset. Sedan på den tredje dagen uppstod Jesus från de döda och han lever i all evighet. Hans hjärta bultar med stark kärlek till sitt folk.

Får bland vargar

Vi är som får bland vargar i den här världen. Jesus har kallat oss att följa honom. Han är ju herden och han vet bäst, inte fåren. Och när vi följer Jesus, så kommer han att leda oss genom dödsskuggans dal ibland. För i den dalen så finns det dyrbara människor. Att vara där är inte roligt. Man känner mörkrets och ondskans närvaro. Men Jesus vill leda dig och mig dit, för att människor ska få en möjlighet att bli frälsta. Många människor idag, mitt i all välfärd, befinner sig i den dalen. Så tveka inte, utan vet med dig att “ty du (Jesus) är med mig” Ps.23:4

Ge vidare av det du fått, till andra. Varje människosjäl är så dyrbar inför Gud och för varje person som blir frälst, så blir det stor glädje i himlen. Faktum är, att det blir också stor glädje i ditt eget hjärta.

Gud välsigne dig.

/ David Billström