Mose lag (religiösa gärningar/egen duktighet) säger – Gör.

Jesus säger – Gjort.

Lagen, religiösa gärningar och egen duktighet gör oss stolta (då vi lyckas hålla ihop allt för en stund). Men frälsningen, gör att vi ger Jesus all äran. Vi blir tacksamma och ödmjuka. Religiösa människor, är både de mest stolta (när de lyckas) och de mest deprimerade (när de misslyckas). Sedan finns det också de religiösa hycklarna, som gått över till “teaterverksamhet”. 

En frälst människa

En frälst människa är tacksam och vill följa sin älskade Jesus. Att leva som frälst, är att man gör bra grejer av tacksamhet, för att man redan är älskad.

“För jag kan vittna om att de har iver för Gud, men saknar insikt. För de förstår inte Guds rättfärdighet, utan försöker upprätta sin egen rättfärdighet och har inte underordnat sig Guds rättfärdighet. För Kristus är lagens fullbordan, till rättfärdighet för var och en som tror.” Rom. 10:2-4

När man tror på Jesus, så handlar det inte om att prestera, utan om att leva. Guds Andes liv vill flöda genom dig och det livet (när du flödar med det) får dig att till och med göra mer än lagens krav. Det är ett överflödande liv. Jesus är inte svag utan full av kraft och liv. Han sätter prägel på våra liv, till det bättre, när vi litar på honom och låter han ta över rodret i våra liv. Vi tappar inte vår personlighet och blir som en robot. Snarare så finner vi oss själva i Gud och kan nu vandra tillsammans med Jesus. Vi är inte ensamma längre.

När synden knackar på då?

Låt bli att öppna! Du lever ju nu tillsammans med Jesus. Livet med Jesus är för bra, för att gå tillbaka till synden.

Fortsätt din vandring med Jesus istället och dela med dig till andra. Jesus är underbar.

Gud välsigne dig

/ David Billström